Nepřehlédněte aktuality a novinky ze světa ISC!

Aktuality |  Kariéra |  Kontakty

 

 

 

Zobrazuje se vám e-mail špatně? Klikněte sem.

08.08.2022

FUNKCE ZACHYCENÍ OBLIČEJE

Už vám žádná osoba neunikne!

 

Svět kamerových systémů se od doby začátků, kdy poskytoval především přehled o situaci před kamerou a záznam pro pozdější analýzu lidmi, změnil. Kamery dnes přebírají analýzu na sebe a lidem už předkládají její výsledky. 

 

Co se změnilo?

 

Určitě znáte základní funkci kamery rozpoznání pohybu. Dříve kamery (nebo rekordéry) hledaly změny v obrazu. Pokud se mezi jednotlivými snímky událo více změn pixelů než bylo nastaveno, přístroj změnu vyhodnotil jako pohyb.
Na tomto základě se často spouštěl na NVR záznam události. Problém je v tom, že rekordér pak zaznamenával dlouhé hodiny a v obrazu byl vidět jen strom kývající se ve větru nebo pavouk lezoucí před objektivem kamery. Naopak scény, které bylo záhodno zaznamenat mnohdy nebyly zaznamenány celé, protože pohybů pachatele dobývajícího se do objektu mohlo na pár sekund ubýt a rekordér přestal zaznamenávat.

 

Moderní kamerové systémy s inteligentní analýzou obrazu již nepracují s procentem změněných pixelů v obrazu, ale rozeznávají ve scéně lidi, auta, zvířata … Tato funkce umožní nejen spouštění záznamu až ve chvíli, kdy do scény vstoupí člověk, ale dává i další možnosti.

Lze kontrolovat překročení (přejetí vozidlem) nějaké definované linie, vstup do hlídaného prostoru, zaparkování na nevhodném místě, počítání osob nebo vozidel, které jsou ve střeženém prostoru.


Některé kamery jsou dokonce vybavené i funkcí, kdy identifikují obličej do úrovně muž/žena, přibližný věk a momentální nálada, ve které se konkrétní osoba nachází, nebo nasazená rouška. Stejně tak u vozidel je možné identifikovat typ vozidla (osobní, nákladní), jeho barva, tovární značka (omezeně). V záznamu pak lze vyhledávat například jen červené fordy.

 

Inteligentní video analýza může probíhat na chodbě firmy a pracovat s jednotkami až desítkami detekovaných objektů za minutu. Kamerové systémy ale mohou video analýzu provádět i na velké rušné křižovatce a detekovat až stovku objektů najednou. A to je velká pomoc při následném prohledávání záznamů.

Zaregistrujte se na našem e-shopu a nakupujte za velkoobchodní ceny!

Velkoobchodní ceny se Vám zobrazí po registraci.

REGISTRACE

Výběr z kamer s funkcí zachycení obličeje

dostupných na našem e-shopu

Dahua venkovní kamera

DAHUA

2MPx venkovní kamera 

NAKOUPIT
Dahua kamera exteriér

DAHUA

2MPx venkovní kamera 

NAKOUPIT
dahua dome

Dahua Dome

4MPx venkovní kamera

NAKOUPIT
HIKVISION KAMERA EXTERIÉR

HIKVISION

4MPx venkovní kamera

NAKOUPIT
HIKVISION KAMERA VENKVNÍ

HIKVISION

2MPx venkovní kamera

NAKOUPIT
HIKVISION VENKOVNÍ

HIKVISION

2MPx kamera pro skrytou montáž

 

NAKOUPIT

Máte-li dotaz neváhejte se na nás obrátit:

Tento email jste obdrželi jako registrovaný člen a jedná se o obchodní sdělení.
Něco se vám nelíbí? Napište nám v čem se můžeme zlepšit.
Chcete se odhlásit? To nás mrzí. Odhlásit se můžete zde.

ISC Communication Czech a.s. | Mladoboleslavská 1108, 197 00 Praha 9

+420 251 109 251 | [email protected]

www.isccz.cz